marți, 26 ianuarie 2010

Frigul bate criza !!!!!


Romania a inghetat in ultimele doua zile . Nici masina mea nu a scapat de frig si bateria m-a "lasat" . Am incercat zadarnic s-o pornesc dar cele -30°C de peste noapte au distrus-o complet . La ora 6.50' dimineata termometrul arata -26,5°C si insistențele mele în a porni motorul nu au găsit sorți de izbândă, asa ca m-am dus la munca cu taxiul. Omul avea mașina pornita , m-am suit si i-am spus unde sa ma duca .Ma văzuse probabil când ma chinuiam sa-mi pornesc masinuta si-mi zise impaciuitor : " - La mulți s-a întâmplat ! Nici nevasta-mea nu a reușit sa-si porneasca masina " .
M-am consolat ca nu sunt singurul cu paguba :)
Dupa amiaza , după o noua încercare eșuată cu succes de a porni iar mașina , mi-am dat seama ca bateria chiar este terminata definitiv si am mers la un magazin sa-mi procur o "inima noua" pentru mașinuță . Eeeee , aici au inceput surprizele . Nu ca n'as fi stiut ca o baterie costa ceva bani , dar in magazinele de piese auto criza chiar ca nu se simte. La propriu . Se vand pana la epuizare toate stocurile de kituri pentru iarna , bateriile, caucicurile etc.Si nu la preturi modice ci dupa parerea mea chiar umflate ( cu pompa ! sic) . Am dat pentru o baterie Bosch de 63Am nici mai mult nici mai putin de 354 RON , plus un litru de antigel G12 inca 19 RON . Mult sau putin ? Mie mi s-a parut mult din moment ce acum doi ani aceeasi baterie costa 350 RON si criza nu ne cuprinsese iar comercianții își permiteau sa pună adaosuri comerciale de pana la 50% . Se pare ca oamenii vor sa-și scoată in aceste zile pârleala din ultimele luni în care au cam șomat si cand vanzarile s-au redus foarte mult .
Bateria functioneaza ,în dimineața asta mașina a pornit la "sfert" cu toate ca erau -23°C , dar raman cu un gust amar in ceea ce priveste comerciantul din Romania si atitudinea lui fata de cumparator si aici nu ma refer strict la intamplarea cu masina ci la toti cei care fac comert in aceasta tara . Daca pentru noi este criza , pentru ei , comercianții , de ce nu a început ?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu