joi, 16 septembrie 2010

ORDONANTA DE URGENTA Nr.24 din 01/06/2010

Publicat în Monitorul Oficial, Partea I nr. 666 din 01/06/2010

pentru modificarea si completarea unor acte normative din domeniul pensiilor

In temeiul art. 115 alin. (4) din Constitutia Romaniei, republicata,

Guvernul Romaniei adopta prezenta ordonanta de urgenta.

Art. 1. – In urma rapoartelor primite de la Serviciul Roman de Informatii s-a constatat ca cei aproape 6 milioane de pensionari din Romania detin (fara a fi trecute in declaratiile de avere) cantitati mari de metale pretioase (aur, argint, pietre pretioase, etc.), si se sustrag de 20 de ani de la contributia lor in domeniul energiei (gaze,etc.) aducand grave prejudicii bugetului de stat. S-a estimat ca aceste averi nedeclarate ale pensionarilor reprezinta cca. 80% din economia subterana, producand statului roman pagube anuale estimate la 65 miliarde de euro

Art. 2. - Ordonanta Guvernului nr. 10/2008 privind nivelul pensiilor potrivit Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 24/2000 privind sistemul de stabilire a pensiilor potrivit anexelor nr. II si III la Legea nr. 154/1998 privind sistemul de stabilire a pensiilor, precum si unele masuri de reglementare a drepturilor prin legi speciale, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 79 din 1 februarie 2008, aprobata cu modificari prin Legea nr. 177/2008, cu modificarile si completarile ulterioare, se va aplica astfel :

Incepand cu data de 1 iunie 2010, toti pensionarii din Romania vor avea obligativitatea sa depuna pana la data de 30 iunie 2010 declaratiile de avere, pentru a fi impozitate toate bunurile stipulate la Art 1 , dupa cum urmeaza :

· Aurul din gura

· Argintul din par

· Pietrele de la rinichi

· Plumbul din picioare

· Fierul din incheieturi

· Zaharul din sange

· Gazele emanate pe ascuns, intrucat s-a constat ca pensionarii au un urias potential energetic , neutilizat pana acum, si reprezinta o solutie ideala pentru reducerea importului de gaze din Rusia, aducand mari economii la bugetul tarii. La gaze se va aplica acciza in cuantum de 2,5 euro/mc de productie, estimata de catre specialistii Guvernului pe baza de teste si masuratori individuale foarte exacte.

Art. 3 – Se modifică şi prevederile HG nr. 13 din 13/12/2008 după cum urmează:

Art. I. - Datorită creşterii alarmante a numărului de pensionari în raport cu populaţia activă, precum şi datorită insuficienţei fondurilor pentru plata pensiilor, pensionarii au voie în continure să treacă pe culoarea roşie a semaforului.

Art. II. - Dacă în termen de şase luni nu se obţin rezultatele scontate, începând cu data de 01 ianurie 2011 trecerea pe culoarea roşie devine obligatorie pe termen nelimitat.

PRIM-MINISTRU
CIOC BOC CEL MIC BUN LA NIMIC

Contrasemnează:
───────────────

Pupincuriştii din Guvern

Bucureşti, 01 iunie 2010.

Nr. 24.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu