joi, 13 ianuarie 2011

A murit Adițu


Mic, într-un curcubeu de alb și negru , speriat și zgribulit , l-am găsit în lada unui vânzător ambulant dintr-o piață a orașului. Nu depășea 15 cm și avea maxim 2 săptămâni . L-am îndrăgit instinctiv și l-am cumpărat . Tot drumul l-am ținut în brațe , speriat fiind , și chiar și atunci cand am incercat sa-l pun pe bancheta masinii tot in bratele mele a venit . Au trecut 12 ani din acea zi pe care recunosc ca nu am rememorat-o niciodată pana azi , dar pe care vad ca nu am uitat-o si-mi pare nespus de bine .
A fost cel mai cuminte cățel pe care l-am avut .Cel mai cuminte ,cel mai frumos si cel mai scump catel din lume.
"Din pacate s-a imbolnavit de inima , asta a spus doctorita acum o saptamana cand l-am dus la control deoarece respira sacadat , zgomotos . Pe 12 ianuarie , de dimineață , a ieșit afara s-a zbenguit putin , dupa care l-am luat in casa si l-am pus in camera lui .
Dupa un sfert de ora , atunci cand trebuia sa-i dau de mancare, l-am gasit intins la locul lui , mort" mi-a povestit mama , plangand .
Ceilalti 3 catei (da, mai am inca 3 ) erau asezati langa el , iar ea , Picky , prietena lui de o viața (care are aproape 16 ani , din care 12 si i-a petrecut cu Adițu , si care nu cred c-o va mai duce nici ea mult ) statea cu capul pe el . Pe Adițu l-a ingopat tata . Picky nu s-a mai ridicat din locul in care a murit Adițu , de ieri . Nici nu mai vrea sa manance .


A murit Adițu . Ce rau imi pare !!!!!

2 comentarii:

  1. ..fac si ei depresie, trebuie mers cu catelusa la medic, serios. Stiu prin ce treci, si eu iubesc animalele.In ce te priveste...inlocuieste-l pe catel cu altul sa ai pereche , stiu, e greu, dar e cea mai buna varianta pentru toata lumea.

    RăspundețiȘtergere
  2. multumesc pentru comentariu si sfaturi .

    RăspundețiȘtergere