joi, 10 martie 2011

Unul din ultimele triburi amazoniene izolate de civilizatie filmat de BBC

Prima înregistrare video a unui trib izolat din jungla amazoniană, care trăieşte la frontiera dintre Brazilia şi Peru, a fost difuzată joi în cadrul programului “Human Planet” de pe BBC One, informează bbc.co.uk.

Jose Carlos Meirelles, de la Fundação Nacional do Índio (FUNAI) – o agenţie guvernamentală din Brazilia care luptă pentru protejarea intereselor şi culturii indienilor -, a declarat că agenţia sa are nevoie de dovezi ale existenţei unor comunităţi indiene “necontactate” din Brazilia, din cauza unor ameninţări reprezentate de exploatările forestiere şi mineritul ilegale.

Aceste comunităţi sunt cunoscute sub numele de “necontactate” pentru că au foarte puţine legături cu lumea exterioară. Echipei BBC i-a fost permis să filmeze de la cel puțin 1 kilometru , cu ajutorul unor lentile speciale . Si, asa cum spune realizatorul reportajului , probabil ca in acest trib necunoscut traiesc ultimii oameni liberi de pe pământ , iar viitorul lor depinde de cat de "necunoscuți civilizației " ii vom lăsa .



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu