joi, 7 aprilie 2011

Morti pe altarul reformei din sanatate

Asa cum era de așteptat , în săptămâna ce a urmat reformei din sistemul sanitar în care s-au închis spitalele de-a valma , far nici o noima , au inceput sa apara si cazurile dramatice în care oamenii mor doar pentru ca salvarea și ajutorul de specialitate e la zeci de kilometri distanta . Unui bărbat din Vâlcea i s-a oprit inima, ieri, în fața spitalului, închis de vinerea trecută prin decizia ministrului Sănătăţii.Unitatea a fost desființată la 1 aprilie. Deşi Consiliul Local a dat o hotărâre pentru menţinerea Spitalului Bălceşti, ministerul nu a ţinut cont de decizia Consiliului Local.
Miercuri, ambulanţa a fost prea departe de un cardiac din Constanţa astfel ca orice ajutor a fost tardiv .E doar incepututl unui lung drum plin de nenorociri care nu ar fi trebuit sa aiba loc niciodata in România !
Românii nu cred ca au inteles inca de ce s-au inchis spitalele pe 1 Aprilie . Nici nu e necesar. Important e ca cei care raman sa nu uite peste un an , la viitoarele alegeri , cat de bine si-au trait viata .

2 comentarii:

  1. de acord , mai ales ca "reforma" sănătății în România , ca în toate instituțiile vitale acestui popor , rămâne la stadiul de distrugere și închidere arbitrara

    RăspundețiȘtergere