miercuri, 18 februarie 2009

Tentatia neputintei naste victime

MOTTO : Adevarul nu e niciodata pur si aproape niciodata simplu. - Octavian Paler




Pasivitatea statului roman de a accepta ca populația de naționalitate romana, aflata dincolo de granitele tarii, sa fie umilita, naște o revolta interioara în fiecare dintre noi. Ceea ce se întâmpla în ultimele zile cu cetățenii romani din Italia nu este doar infiorator ci batjocoritor cu totul. La momentul actual nu ma interesează ca cei care călătoresc sau muncesc cinstit dincolo de granitele tarii sunt romani, țigani, unguri , evrei ,etc. ci doar ca ei sunt cetățeni romani ,europeni , cu drepturi depline și egale cu orice alt cetățean din aceasta asa numita Uniune Europeana.
Dreptul unui stat de ași proteja cetățenii nu are nici o legătură și e în totala contradicție cu orice forma cu caracter xenofob ,rasist sau orice alta manifestare care nu respecta drepturile fundamentale ale omului .
Nu-mi pare rău si nici nu ma simt cu nimic vinovat pentru faptul de a ma fi născut roman.
Nu-mi provoaca nici un fel de plăcere hoții ,criminalii , violatorii ,infractorii de orice teapa, oricare ar fi naționalitatea lor. Ii urasc, imi provoaca revolta interioara ,le-as aplica inclusiv pedeapsa cu moartea fara nici cea mai mica remuscare , fara urma de mila. Dar ce vina au cei care sunt cinstiti , cei care robesc zi de zi pentru ca viata lor sa aiba o alta intorsatura ? Ce vina au ca vor sa munceasca cinstit pentru o zi in plus de viata decenta ?
Ce se întâmplă în aceste zile în Italia , țara lui Nero Claudius Caesar Augustus Germanicus si a lui Benito Mussolini nu se îndreaptă împotriva cetățeanului roman ci împotriva STATULUI ROMAN , care este inert, amorf, putred și incapabil ca de fiecare data. Dreptul de-a fi umiliți a fost exportat de către statul roman, de către autoritățile noastre , în fiecare dintre tarile Europei! România , nu face nimic pentru ca nu poate !! Cat de bine se potrivesc STATULUI ROMAN in aceste zile cuvintele lui Octavian Paler si cat de profund si drept adevar spun ele despre ce ne poate oferi aceasta tara numita Romania:
La ora când mă visam vultur, am avut probleme mai urgente, care m-au transformat în cârtiţă.
Va recunoasteti domnilor guvernanti ?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu