sâmbătă, 14 februarie 2009

Noi ce mai furam astazi ?

Noi ce e mai furam astăzi? A,da, Legea și Ordinea !

In România se fura orice . Din '89 și pana acum mai toata lumea a furat sau măcar a încercat sa "ciupească" ceva din țara noastră. De la biletul de troleu ne compostat și pana la banii din buzunarele noastre ( de asta se ocupa guvernul din plin de 20 de ani )toți avem câte ceva pe suflet . S-au dat și se vor da încă "tunuri" . Unii au început cu averea statului , alții cu averea particulara , mai nou unii s-au saturat sa fure din bănci fără știința publicului larg și au început s-o facă ziua în amiaza mare. Cel mai nou furt s-a întâmplat la Cluj , în plina zi , chiar atunci când "Boc cel Mic " se afla în vizita , în frumosul oraș ardelean.
A apărut o noua generație , fără nici o frică de autoritățile statului , care nici ele nu sunt mai puțin vinovate decât hoții în sine . Nu doar pentru ca nu fac nimic ci pentru ca exista și sunt inerte total la problemele pe care ar trebui sa le rezolve .
Ce este mai grav e ,nu ca se fura bani, ci ca mor oameni,oameni nevinovați .Este tragic, infiorator, abominabil, ininteligibil !!
Pana acum exista un anumit respect pentru instituțiile statului, pentru familie, pentru instituțiile sociale, care acum nu mai există și, din păcate, nu există nici contro­lul din partea instituțiilor. Acestor instituții avem nu numai dreptul ci si datoria morala sa le cerem sa ne respecte , nu doar verbal ci si faptic .
Hoților nu le putem cere sa aibă respect. Statului da! Din păcate , statul , prin reprezentanții săi , nu numai ca nu poate dar se pare ca este total depășit de evenimentele noi din societatea românească .
Ca om, nu de hoti ma ingrijorez ci de paralizia instituțională totala, care se poate vedea cu ochiul liber la momentul actual .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu