marți, 10 martie 2009

România plătește

Cea mai noua știre din aceste zile este ca România s-a împrumutat IAR de la FMI.
De ce ? D'aia ! Ca vrea Băsescu , Boc, Geoană ,Guvernu , mușchii lor, d'aia ca vrea ei , ca FMI-ul e cu un mușchi în plus și se pare ca l-a pus pe masa României ,iar ea , sărmana, s-a împiedicat și fără o mana plina de bani nu se mai poate ridica.
In ultimii ani ,România a reușit ca fără ajutorul celor de la Banca Mondiala și a Fondului Monetar International sa supraviețuiască încet, greu, încetinel , dar a reușit . Uite ca a venit marea criza mondiala și România se vede iar nevoita sa apeleze la împrumuturi externe pentru a se putea susține și a nu pica într-un colaps fără sfârșit . Un împrumut imens, de 19 miliarde de Euro . Prea mult , prea puțin ? Nu știu , nu sunt economist, prin urmare nu vreau sa ma pronunț .
Pot însă sa ma gândesc care vor fi consecințele economice sau politice ? De ce în România nu se produce ci doar se consuma ? De ce a aparut criza ? Unde s-a produs ea ? Cine castiga si cine pierde ? Cat vom plati in anii urmatori pentru acest gest al Romaniei ?Cine va plati ?
Din punctul meu de vedere , mi-am gasit raspunsurile ! Bune sau nu , momentan le pastrez, insa prevad ca în Romania se va suferi ! Mult !
Dar tu ? Gândește-te bine !!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu