joi, 15 aprilie 2010

Madrid , Toledo - Spania 2010 ( I )


Am petrecut un Paște minunat, departe de tot ce înseamnă România ! Mi-am petrecut o săptămână minunată , într-un oraș de vis , care-și merită pe deplin titlul de capitală europeană a unei țări civilizate . Madrid , un oraș de o curățenie și o frumusețe exemplară , care m-a impresionat și m-a cucerit din toate punctele de vedere .Cibelle , Parcul Retiro, Metropolis , Plaza Mayor , Palatul Regal
, Muzeul Prado , stadionul Santiago Bernabeu sunt câteva din frumusețile acestui oraș pe care nu trebuie sa le pierzi dacă vizitezi Madridul.
Am strabatut acest oras cu piciorul cu toate ca exista posibilitatea ca in schimbul sumei de 17 euro sa te urci intr-un autobuz si sa privesti Madridul din viteza acestuia , dar va asigur ca nu este acelasi lucru , nu poti trai aceleasi sentimente de placere si libertate .
Prado , un muzeu pentru care cuvântul extraordinar e prea sarac sa-l poata descrie cu adevărat deține tot ce are Spania mai scump si mai frumos in privinta picturii si a sculpturii .Intre orele 18-20 e gratuit si doar lunea este închis. Palatul Regal e imens si pentru suma de 8 euro de persoana iti permite vizitarea unui numar destul de mare de camere , excepție face capela regala care este închisă . Miercurea este gratuita vizitarea palatului !
La Santiago Bernabeu , pentru 15 euro/persoana ai posibilitatea vizitării unui stadion grandios. E deschis in fiecare zi a anului .
Parcul Retiro este imens , bine organizat , curat luna , plin de viața , preturile sunt puțin cam scumpe la terase dar sunt de înțeles .La fel e si in Plaza Mayor unde lumea se bucura cu adevarat de viata si unde nu am vazut pe nimeni trist . Muzica , distractia , oamenii , mancarea , totul te face sa te simti liber , fericit , unic . E absolut minunata atitudinea pe care ti-o crează si simtamintele care te cuprind ! Trebuie sa fii acolo , sa simti singur toate acestea, pentru a putea intelege pe deplin energia ce se degaja din acest minunat loc. Si daca tot ajungeti in Plaza , nu ratati sandwichul cu calamari , o delicatesa care nu e mai mult de 3 euro dar care te vrajeste cu gustul unic pe care ti-l lasa in papile.

Sa va spun cum sunt oamenii? Sa va descriu curatenia extraordinara a orasului , indiferent unde te afli , la periferii sau in centru Madridului ? Sau sa va spun despre grandoarea cladirilor ? Poate ca daca va spun un singur cuvant ve-ti intelege ce inseamna cu adevarat orasul Madrid . Perfect!

o sa revin :)))

Un comentariu: