duminică, 25 iulie 2010

Autonomie . Asa si ?

Cum vine vara , cum Laszlo Tokes și încă vreo doi maghiari încep sa se înfierbânte și , cu un grad peste palinca cinstita de dimineață , o dau iar la mișto cu autonomia teritoriala! O lupta oarba , de peste 15 ani , și proasta din doua motive : ce dracu sa faca cu autonomia si care ar fi finalitatea ei ? Autonomie , asa cum bocesc zilele astea despre ea mai sus numiții , iar duce din sărăcia lucie în care sunt in aceste zile cele doua județe , la moarte sigura pentru ca in Harghita si Covasna nu se produce nimic și șomajul e uriaș , veniturile sunt nule si doar banii ce vin de la Bucuresti pot susține viata grea a locuitorilor celor doua provincii.
Cât despre finalitatea actului de bravura privind castigarea autonomiei aceasta e 0 barat pe toate directiile, pentru ca fără susținere politica (iar Laszlo Tokes cred ca joaca doar pe mana presedintelui Basescu , fie ca stie fie ca e dobitoc si nu-si da seama , caci tare-si doreste Basescu sa-i puna cu botul pe labe pe UDMR-isti ) comunitatea maghiara isi va pierde puterea de a avea reprezentanti in Parlamentul României.
Autonomie , maghiarizare, teritorii independente ....asa si ? Pentru lupta la putere a unor dobitoci care se cred mari politicieni , oamenii simpli din cele doua judete vor suferi cel mai mult. Problemele lor sunt si problemele noastre , ale tuturor celor ce locuim în țara asta numita România : somaj , viitor nesigur , lipsa de educatie , minciuna , saracie lucie etc. Despre autonomie teritoriala vorbesc toti liderii vostri dar despre bucata de paine pe care s-o puneti pe masa va spune cineva ceva , maghiari din Harghita si Covasna ? Sau va povestesc ce-o sa faceți după ce prin marea lor grija naționalist-cretinoidă veți avea autonomie ?
Unul din scheciurile celor de la Vacanta Mare in zilele lor bune si de succes suna cam asa :
"Cine sunt si ce vor ?
Sunt ungurieni, vor Ardealul!
Ungurieni ? Si unguriță nu vor ?
Poate vor!"

2 comentarii:

  1. ..'ungurienii '?! nu cred ca ar trebui sa tai padurea din cauza uscaturilor....daca sunt mai multe, va lua singura foc. ce zici ?

    RăspundețiȘtergere
  2. corect . dar daca se aprind si nu se mai sting ?

    RăspundețiȘtergere