duminică, 6 septembrie 2009

Transilvania nemuritoare

Ma uit cu stupoare TV. Am mai scris aici despre problema maghiarizării României si-a nesimțirii liderilor acestora !!
Lumea se răstoarnă odată cu istoria României scrisa după veacuri de sânge jertfit pentru Ardeal la auzul ideilor naționaliste și șovine ale noii "provincii" dorite de mai marii maghiarilor . Au în România tot ce-și doresc și chiar mai mult decât atât , suntem, în prostia noastră, poate , cel mai libertin popor cu sau fără voie !Din lașitatea de-a nu supăra mai marile puteri , ca de , asa am făcut mai toata istoria asta a noastră , cu puține clipe de demnitate de-a lungul veacurilor (1514,1600 ,1784, 1918 - istoricii știu ce reprezinta aceste date), mai ca vad ca statul roman prin reprezentații săi legali guvernul și președenția vor lâncezi cu săptămânile pana a găsi un răspuns !!
Mi-e teama nu pentru România , mi-e teama nu pentru romani , mi-e teama de ceea ce se poate întâmpla celor cu naționalitate maghiara atunci când prin venele României nu va mai curge înțelegere, bunătate , buna conviețuire ci sânge !!!
Ma simt umilit în propria-mi țară , ma simt călcat în ultima picătură de înțelegere și bunătate pentru alte naționalități care trăiesc alături de noi dar care nu fac nici măcar un minim efort de-a ne înțelege și noua , ăstora de ne mai numim romani , picătura de răbdare ce ne-a mai rămas !!!

Cântecul de mai sus a fost compus si cantat după anexarea Ardealului de nord de către Ungaria Hortista in urma Dictatului de la Viena. A fost cantat de trupele romane in ofensiva din 1944

Ca domnilor, fie maghiari, țigani , turci , arabi sau oricine-o-ți mai fi voi , cei care ne credeți prosti și care va comportați de parca țara asta ar fi a voastră și nu a noastră , e adevărat ca romanii sunt și slabi și lași dar ferească-va bunul Dumnezeu de paharul care atunci când se va umple se va vărsa ! Nu noi va uram ci voi ne batjocoriti țara ! Nu noi va uram ci voi vreți sa ne luați tot !
Rugați-va la bunul Dumnezeu sa nu vrem sa va dam , ca de va trebui sa luam înapoi ceea ce ne va veți lua doar voi veți fi cei vinovați de ce va fi sa fie !!!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu